бира
Емблемата на пивоварната, която е изобретила бирата на прах.

Няма бираaaa‚ няма бира, пее Васко Кръпката в едноименната песен. Е, има бира, и то на прах.

Потенциална революция беше извършена в света на пивото. Германска пивоварна в манастир в Бранденбург твърди, че е създала първата бира на прах. Към нея трябва само да се добави вода. Лесно и просто. Като разтваряне на степче през 90-те години на миналия век.
Засега обаче липсват алкохолът и въглеродният диоксид. Проблем, който от пивоварната обещават съвсем скоро да разрешат.

Пивоварната, базирана в източна Германия, която произвежда бира от близо 500 години.

Продуктът може да намали теглото на пратките с 90 процента, тъй като няма да има нужда да се носи в тежки бутилки или в течна форма. По-евтината доставка може да има косвен ефект върху цената.

Щефан Фриче, изпълнителен директор на пивоварната, каза, че тя е разработила праха през последните две години с правителствено финансиране.

„Най-сухата бира“ ще се различава от другите бири на прах, пуснати през последните няколко години, тъй като е газирана и съдържа алкохол.

„Това е първата в света завършена бира в прахообразна форма и може да промени света. Знаем също, че класическите пиячи на кехлибарената течност и всички ентусиасти на занаятчийската бира, особено в Германия, ще бъдат скептични по отношение на нашия продукт в началото. Но тук не става въпрос за пускането на нов продукт на пазара, а за разрушаване на бизнес модела на бирата“, каза Фриче.

Сервитьорът защо се бави? Може би сега я прави. Васко Кръпката направо си е пророк. Да, сервитьорът ще забърка бирата в чаша зад бара и готово. Наздраве!

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук