станимир михайлов нзок
Станимир Михайлов

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП–ДБ) номинират Станимир Михайлов за управител на НЗОК, съобщават от коалицията на интернет страницата си.

Днес изтича крайният срок за внасяне на кандидатури в Народното събрание по новата процедура, след като при първата не беше избран управител. 

От пресцентъра на Народното събрание потвърдиха за БТА, че кандидатурата е само една – на Станимир Михайлов.

В мотивите се подчертава, че Михайлов има необходимите качества да бъде успешен управител на НЗОК, както и да работи в интерес на здравноосигурените граждани на Република България, и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.

Сред един от основните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в областта на управлението на здравеопазването, аргументират се от ПП-ДБ.

Станимир Боянов Михайлов е завършил висше образование с образователна степен „Магистър” и с призната квалификация „Икономист”.

Има над 15 години стаж в банковата система.

От 2002 до 2005 година е ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Лисабон, Португалия.

Михайлов има опит и в сферата на здравното осигуряване.

Съучредител и член на Българо-Португалската търговска Камара.

От февруари 2022 е председател на СД на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД, като независим член и до настоящия момент. Работи активно за развитие на дейността на болницата, подобряване на финансовото й състояние и привличането на висши медицински кадри.

До откриване на нова процедура по номиниране и избор на управител на Здравната каса се стигна, след като миналия вторник на извънредно заседание единственият останал кандидат за поста – проф. Жени Стайкова, номинирана от „БСП за България“, не получи подкрепа от мнозинството в пленарната зала. По-рано сутринта, преди пленарната заседание, другият претендент – Иванка Динева, предложена от ГЕРБ-СДС, се отказа от надпреварата по лични мотиви. Преди това „Възраждане“ оттегли своя кандидат – Тодор Хинов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук