Ваксинацията не е ефективна при хора със затлъстяване, Македония

От понеделник посетителите в ресторантите на Северна Македония ще трябва да покажат ваксинационен сертификат, за да могат да седнат на кафе или обяд.

Гражданите няма да могат да посещават и тържества на закрито, театри, концерти, културни събития и семинари, освен ако не представят документ, че са получили поне една доза от някой от препаратите срещу COVID-19, които се използват в страната.

Глобите за заведенията за хранене, в които ще бъдат регистрирани неваксинирани гости, ще варират от 2500 до 30 000 евро, съобщават от Държавната пазарна инспекция.

Премиерът Зоран Заев призова македонците да се имунизират, защото това е „единственият начин Северна Македония да се пребори с пандемията“.

На 16 август в страната влизат в сила нови мерки, според които неваксинираните граждани ще бъдат ограничени в свободата си на движение. Властите очакват това да спре разпространението на коронавируса. Очаква се новите ограничения да изиграят ключова роля и за това по какъв начин ще започне новата учебна година в страната на 1 септември.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук