В света на спортните залози ще открием едно много сериозно и впечатляващо разнообразие, в което всеки един почитател може да бъде много по-смел и подготвен за изненадите, но същевременно да се възползва от всички добре познати възможности за успех. Често пропускаме да се възползваме от тях, защото ни се струват малко по-сложни, но в платформата на ефбет ще открием наличието на много интересни предложения – вижте повече тук за тях, докато ние посочим какво практически стои зад добавената мистика.

Къде отидоха стандартните залози като краен победител? Те също са там, но след като онлайн платформите на букмейкърите започнаха да се обновяват с изключителна лекота, просто нямаше как да не се добавят и нови възможности. За тях ще говорим в следващите редове, разгадавайки някои от основните тайни.

Нека започнем с популярният термин „Равенство няма залог“. Това е предложение, в което елиминираме един от изходите при спортните прогнози. Обикновено имаме три опции – 1 х и 2. Тоест маркираме победа за домакина, победа за госта и евентуално равенство. При избирането на тази опция, когато двата отбора завършат с равен резултат, а вие сте дали друга прогноза, операторът официално връща направения залог и смята, че крайният резултат не е изпълнен, защото обикновено се смята, че освен вашият залог, някой друг е дал различна прогноза. В случай, че се чудите, операторите не печелят от вашата загуба, а взимат малка такса, докато изплащат победата на другите играчи.

Точно по тази причина и политиката на букмейкърите се е променила значително, защото това е само пространството за правене на прогнози и редица други спортни фенове практически играят срещу вас. Разбира се, има и един недостатък, когато елиминираме равенството, тогава най-вероятно ще забележим, че и коефициентите се понижават, защото все пак правим малко по-сигурен залог.

Хендикап е една доста неприятна дума в света, която посочва хората в неравностойно положение. Какво общо има със спортните залози? Ами нека си представим, че Реал Мадрид играе срещу Олимпиакос. Има ли смисъл да питаме за кого бихте направили своята прогноза? Ако използвате хендикап залози, ситуацията става малко по-различна. Те се предлагат за онези моменти, в които всичко е ясно, но винаги букмейкърът чрез този залог може да даде 1-2 гола гратис и ако например Реал победи гръцкият тим с 1 на 0, официалният резултат за хендикап ще бъде 1-2. Така дори предсказуемите срещи стават по-интересни.

Залогът „Гол линия“ може да се срещне и с популярното под/над. Това предложение се интересува само от головете, а не от победителя. Ако поставим нашата прогноза за под 2 гола, тогава имаме успех при 0 и 1 гола. При под 2.5 гола печелим отново в същия сценарий, но при точно 2 отбелязани гола се връща половината от залога ни, а другата се води за печеливша. Ако обаче използваме над 2.5 гола, тогава заявяваме, че ще има поне 3 попадения, за да можем да имаме успех, при две половината ни залог се смята за печеливш, а другата половина се губи. Сценарият се повтаря при половинките, а във всеки друг случай следва посочената логика на 2 гола.

Мултирезултатите или мулти залозите ще бъдат срещнати и като множествен залог, акумулатор и други термини. Идеята тук е, че може да използвате минимален залог, да маркирате няколко спортни събития, при това не само от една дисциплина и при успех техният коефициент се събира и умножава по вашия залог. Разбира се, това означава и по-сериозни рискове, но те пък са оправдани, а и редица фенове търсят много сериозни залози, следователно няма как да не останат доволни при изпълнение на направената прогноза.

Печелившата разлика също е интересна опция, в която казваме с каква голова разлика ще победи избраният отбор. Можем да заявим, че избраният тим ще победи с един гол, като не се интересуваме от крайния резултат или с 2 гола. Например ако сме казали, че Манчестър Юнайтед ще победят Арсенал с 2 гола разлика, печелим при резултати 2:1, 5:4 и други, като разликата е точно един гол. Другата ни опция е да кажем, че победата ще е с 2 или повече гола, тогава при победата с 2:0, 3:1, 5:1 отново сме победители. Разбира се, трябва да бъдем сигурни в изпълнението на тима, защото изненадите никога не свършват.

Спортните прогнози дават все по-интересни възможности на аудиторията и със сигурност няма да ни разочароват, като това далеч не са всички опции. Съвети и подробности около всеки залог можем да открием в платформите на анализаторите, които винаги предоставят информацията напълно безплатно и дори дават точни примери.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!