Валентин Златев
На снимката: Валентин Златев

Шефът на Контролния съвет на “Лукойл България” Валентин Златев се яви днес в прокуратурата за разпит като свидетел.

Той обясни, че не знае защо е извикан, но не се притеснява. На въпрос дали познава бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови, Златев уточни, че е нормално да се познават, но нямат общ бизнес.

От прокуратурата за момента също не съобщават защо е призован Златев.

“Аз съм мениджър , а не олигарх”

Преди 10 дни в изявление до медиите председателят на Контролния съвет на „Лукойл-България“ и бивш изпълнителен директор на компанията Валентин Златев предупреди, че ще заведе дела срещу политици, които спекулират с името му, защото търпението му е изчерпано. “Аз съм мениджър , а не олигарх”, заявr Златев  и припомни, че в тeчeниe нa 20 гoдини е бил начело нa eдни oт нaй-уcпeшнитe бългaрcки прeдприятия, инвecтирaли нaд 3,6 милиaрдa дoлaрa в Бългaрия.

Златев определи информациите, че е разговарял с Нинова и Божков като „тотални глупости”.  Името му беше споменато  по време на брифинг на ГЕРБ, на който от партията обявиха, че ще подкрепят анкетна комисия, която да разследва целия преход, в т.ч. кредитните милионери и „кой създаде Валентин Златев, Васил Божков, Баневи и Бобокови“. На същата пресконференция бе съобщено и за среща между Корнелия Нинова, Васил Божков и Валентин Златев без да се уточнява кога се е състояла.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!