Шефът на Контролния съвет на “Лукойл България” Валентин Златев се яви  в спецпрокуратурата за разпит като свидетел. На излизане бизнесменът отново отказа да съобщи по кое точно дело е бил призован.

Златев свидетел по делото за “италианския боклук”?

От думите му стана ясно, че е разговарял с Генка Брезашка, която е един от наблюдаващите прокурори по досъдебното производство за боклука. По делото са обвинени русенските бизнесмени братя Бобокови и бившият заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. Валентин Златев призна, че се познава и с братя Бобокови и с Живков, но не даде повече подробности.

„Не мога да разпространявам информация, защото това е приоритет на прокуратурата“.

Златев: „Не съм олигарх“

Златев отново подчерта, че не се притеснява, че може да му бъде по търсена наказателна отговорност, защото не е извършил нищо нередно и отново изрази готовност да съди всеки, който злоупотребява с името му.

„Публичното говорене в държавата достигна толкова ниско ниво, че трябва да има някаква отговорност за думите, които хората изричат. В това отношение аз ще търся съдебна отговорност на всеки, който злоупотребява с името ми“, каза Златев.

Според него не редно да се използва термина „олигарх“ по негов адрес.

„Бъркат собственик и управител, мениджър. Аз не съм собственик на „Лукойл“, за да ме наричат така“, коментира още бизнесменът.

Златев се закани да съди и лидера на НФСБ Валери Симеонов, който многократно го е коментирал в медиите, стига да се откаже от имунитета си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!