Красимир Анев, биатлонист
Красимир Анев, биатлонист

Биатлонистът Красимир Анев обяви, че няма да се състезава повече. Причината е конфликтът му с председателя на федерацията Екатерина Дафовска. На специална пресконференция Анев заяви, че вече не може да работи по този начин.

“7 години издържах! Не мога повече! Не мога да работя повече така с председателя на федерацията ни! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението!”, заяви Краси Анев.

Федерацията с ултиматум към Анев

Стана ясно, че договорите на личния му треньор Георги Фъртунов и личния му терапевт Димитър Калъчев с БФ Биатлон са прекратени от 23 май. Той все още не е подписал договор с новите треньори, а от федерацията са му поставили условие- „или започваш, или приключваш“.

Преди месец стана ясно, че мъжкият ни отбор по биатлон ще поеме руснакът Александър Касперович, като целта била да се получи обединение между Анев и другия ни водещ биатлонист Владимир Илиев.

Анев разкри, че от федерацията му дължали премии в размер на петцифрена сума.

Красимир Анев стигна до 4-ти в света

Красимир Анев има десетки класирания сред най-добрите 20 в света. Най-доброто му представяне е на Световната купа в Оберхоф през 2015 година в масовия старт, когато се класира на 4-то място.

Сред постиженията му е 7-о място в преследването на 12,5 km в Антхолц-Антерселва през 2013/14,  8-о място на 20 km индивидуално в Йостершунд през 2012/13 и 9-о място в спринта на 10 km в Антхолц-Антерселва през 2013/14.

Печели сребърен медал в преследването и бронз, в индивидуалното на Европейското първенство в Риднау-Ван Ридана (Италия) 2011.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук