Състав на правителството, както и министерски постове все още не са обсъждани на преговорите между ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той обаче нямал амбиции да оглавява някое е от ведомствата. По думите му, до вчера дори не било ясно дали изобщо ще има коалиция.

Пред „Нова” телевизия, Симеонов каза, че „новото управление не започва с пазарлъци за министерски кресла, а започва с една положителна мярка (споразумението за увеличение на пенсиите – бел. ред.), която вярвам, че ще бъде приета добре от целия български народ“, добави той.

„Коментирани са средствата и сме постигнали съгласие по този въпрос. Имаме уверенията на г-н Горанов, че това е изпълнимо”, каза Симеонов.

От своя страна, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че решенията се взимат на база възможностите на държавата.

„Водени сме само и единствено от това „България над всичко“. Утрешният ден, когато бъде готов този стратегически документ, ще бъде представен публично и ще бъде оповестен“, каза Цветанов.

Разговорите между бъдещите партньори вървели градивно и позитивно, с остри аргументи, обясни Цветанов.

Управленската програма ще е готова в края на седмицата.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!