Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов
На снимката: Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Волен Сидеров от ОП, след срещата в сградата на НС с премиера Бойко Борисов.

Отношенията в малкия коалиционен партньор „Обединени патриоти” са каквито досега.

Това коментира пред журналисти в парламента Валери Симеонов, член на ПГ „Обединени патриоти“ и лидер на НФСБ.

Той беше лаконичен относно коалиционните си партньори от Атака и ВМРО.

„Няма скандал. Няма да коментирам моите партньори, така както не съм ги коментирал вече две години и половина. Нашите отношения ще ги решаваме в коалиционен формат“, заяви Симеонов.

Относно евентуални промени в НФСБ, Симеонов обясни, че предстои политически съвет на партията, по време на който ще бъде направена оценка на резултатите от провелите се избори за Европейски парламент.

„Ще правим анализ на лошите резултати“, категоричен бе лидерът на партията.

Той поздрави колегите си ВМРО за постигнатия успех.

На въпрос за появата на Делян Пеевски в парламента, Симеонов коментира:

„За мен беше изненада. Този човек не го бях виждал доста време. Как да коментирам? Влезе и излезе“.

Валери Симеонов бе водач на листа на „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна европейска класа), която събра малко над 1% от гласовете на провелите се на 26 май избори за Европейски парламент.

В тази връзка Валери Симеонов обяви, че може и да има промени в партията му, но това ще бъде решено на предстоящия ѝ политически съвет.

От трите патриотични формации в парламента, само ВМРО успя да постигне резултат, който да им гарантира влизане в Европейския парламент. Веднага след като стана ясно, че и НФСБ, и Атака са претърпели провал на изборите, лидерът на ВМРО Красимир Карачанов даде заявка, че отношенията в коалицията няма да са както досега.

„Няма да простя на Волен Сидеров, няма за какво. Заради него не се явихме заедно на избори. Той искаше да бъдем заедно, след това започна да плюе срещу ВМРО”.

И добави:

„Сидеров плюеше по наш адрес. Такова очерняне никой не ни е правил, дори ДПС. Дали ще продължи да съществува коалицията „Обединени патриоти” предстои да видим. В зависимост как Сидеров ще ме погледне, ще решим”.

ВМРО дори иска да свали лидера на „Атака“ Волен Сидеров от поста му на председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“.

Според депутати от партията на Красимир Каракачанов желанието им е налице, но все още нямат решение на парламентарната група.

Те припомниха, че третият коалиционен партньор Валери Симеонов, лидер на НСФБ, преди няколко месеца свали доверието си от Сидеров като председател на парламентарната група. ВМРО тогава потушиха скандал, но сега се надяват да получат подкрепата на Симеонов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!