Валери Симеонов
на снимката: Валери Симеонов

Лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира смяната на ръководството в земеделското министерство и изрази опасения, че тя е закъсняла. Той обаче се изказа одзобрително за новия министър, който бе подкрепен от НС днес.

„Десислава Танева е била министър и познава добре проблемите както в бранша, така и в министерството, но мисля, че няма да ѝ бъде лесно. Дано да не се поддава на лобизъм, поне не в такава степен, на каквато бяхме свидетели при досегашното ръководство на министерството“.

Пред журналисти Симеонов заяви, че одобрява оставката на Румен Порожанов и дори я определи като „закъсняла“, както и припомни, че самият той я е искал отдавна.

„…По темата за явния лобизъм, който беше приложен при промяната на наредбата за училищен плод и мляко. Лично съм я поискал от г-н Борисов, но не смятам, че това трябваше да бъде оповестявано публично“, обясни лидерът на НФСБ.

Той бе категоричен – в земеделското министерство има корупционни схеми, което е основание там да се извършват още промени, „включително и по регионални дирекции, където все още кадри на ДПС продължават да кадруват и дерибействат“, особено „по отношение на стопанисването на държавните гори“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!