Валери Симеонов

Заместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов опроверга информациите, че е отправил неприлични жестове към протестиращите вчера представители на ресторантьорския бранш.

Пред Нова телевизия той заяви дори, че подкрепя отварянето на заведенията.

„Имам последователна позиция по отношение на този бранш. Поддържам исканията на ресторантьорите повече от месец. Според мен санкцията срещу тях е прекалена и безсмислена. Отварянето на ресторантите не носи опасност. Тя е по-малка, отколкото, ако се отворят училищата“, заяви Симеонов.

Според него в училищата има по-голямо струпване на ученици и там вероятността да се заразиш е много по-голяма.

„Хората от Националния оперативен щаб са съвестни хора, ресторантьорите трябва да търсят контакт с тях“, смята той и направи уговорката, че „ако отварянето на ресторантите е законно, ще ги посети“.

Валери Симеонов разказа и за случилото се вчера. В интернет бяха показани кадри и снимки, на които Симеонов се показва на прозореца на новата сграда на парламента и размахва пръст към протестиращите. Снимка от случилото се публикуваха в профила си във Фейсбук и от „Отровното трио“.

„Когато отворих прозореца, една група от хора започна да крещи срещу мен вулгарни обиди. Естествената ми реакция беше да им покажа знак: Къде ви е умът?, докосвайки с пръст главата си. Аз съм в подкрепа на отварянето на ресторантите. В един момент си дадох сметка, че тези хора не са свързани с този бранш или са група провокатори, след това излезе този стоп кадър с моя пръст… и последва преразказ по картинки“, разказа лидерът на НФСБ.

Той смята, че да отвориш прозореца и да покажеш среден пръст и след това да се скриеш е постъпка на страхливец.

„Аз не съм страхливец. Показал съм това през годините“, добави Симеонов.

Относно предстоящите избори Валери Симеонов заяви, че НФСБ по никакъв начин няма да влезе в коалиция с ДПС. Той отрече да е търсил Цветан Цветанов и неговата партия „Републиканци за България“ за предстояща коалиция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук