Валери Симеонов
Вицепремиерът Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов се закани да бъдат съборени емблематични за Слънчев бряг заведения на „Какао бийч“. Според него те са незаконни.

Пет култови заведения на южния плаж ще бъдат премахнати. По думите на Валери Симеонов те били изградени без никакъв одобрен проект и без строителни разрешителни, а мерките за сигурност в тях не гарантирали безопасността на хилядите посетители, съобщи „Нова телевизия“.

„Онези молове на пясъка в „Слънчев бряг“, които са без проекти, без строително разрешение, ако нещо стане и тези конструкции от огромни метални греди паднат и смачкат 20-30 човека, тогава ще видите какво става. Тогава ще разберете за какво става въпрос и защо съм се фиксирал върху тях. Те са без всякакви проекти“, аргументира се Симеонов.

Той е сезирал регионалният министър Николай Нанков.

„Общо на територията са повече от 11-12 незаконните обекти. Ако видите министър Нанков, го питайте кога ще бъде извършено премахването на обектите, за които съм сигнализирал“, каза още Симеонов.

Местната власт в лицето на Община Несебър не даде отговор за законността на обектите и има ли констатирани нарушения.

„Ние имаме ангажимент през ДНСК да контролираме местните власти как си вършат задълженията по норматив, така че тези заведения са от тяхна компетенция“, поясни от своя страна министър Николай Нанков.

Концесионерът на южния плаж в „Слънчев бряг“ е категоричен, че за проблемните обекти има разрешения от главния архитект на общината. Собствениците на заплашените от събаряне заведения запазиха мълчание. Още преди дни те помолиха проверките да се правят преди сезона, а не след откриването му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук