Валери Симеонов, Светлозар Лазаров
на снимката: Валери Симеонов, Светлозар Лазаров

Коалиционният съвет на управляващите ГЕРБ и „Обединени патриоти” беше отменен по неясни засега причини.

На него партньорите трябваше да разгледат кандидатурата за главен секретар на МВР. В почивните дни Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър с думите, че „системата е прогнила“. Той поиска човек на неговата партия „Атака“ да поеме министерството.

Друга тема на разговорите щеше да е пътният инцидент с участието на съпругата на Волен Сидеров – Деница Гаджева, при който суданец прояви словесна агресия срещу нея.

Пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов коментира предложението на Светлозар Лазаров за поста главен секретар, който се оваканти, след като Младен Маринов стана вътрешен министър.

Симеонов призова:

„Да се внимава и да не се прибързва с избора на нов главен секретар на МВР, Светлозар Лазаров не е подходящ за поста”.

За Лазаров вицепремиерът заяви, че „този човек все още носи сериозни негативи от случая с Лясковец, тъй като стана ясно, че цялата операция е по негово разпореждане.

„Там имаше убит командос. Не знам до къде стигнаха делата и не мисля, че това е подходящият избор”, каза Валери Симеонов.

Припомняме, че Младен Маринов освободи поста главен секретар на МВР с дългоочакван указ на президента, за да поеме вътрешното министерство. Дотам се стигна след като Валентин Радев и още двама министри (на транспорта – Ивайло Московски и на регионалното развитие – Николай Нанков) бяха уволнени от премиера след катастрофата в Своге, при която загинаха 19 души.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!