МВнР

Министерството на външните работи (МВнР) призова българските граждани да се въздържат да пътуват до Руската федерация заради усложняващата се обстановка там, а на намиращите се на територията на Русия – да обмислят възможността спешно да я напуснат страната, като за целта използват налични към момента транспортни средства.

Министерството отправи препоръка към оставащите на територията на Русия български граждани да проявяват повишена бдителност, да избягват места със струпване на множество хора, като същевременно отчитат обстоятелствата и развитието на ситуацията с цялото необходимо внимание.

Препоръчва се на българските граждани да се въздържат от посещение на Руската Федерация. В случай на неотложна необходимост, следва да се избягват, поради повишена опасност, регионите, граничещи с Украйна, казват още от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected]; и към Генералното консулство на Република България в Санкт Петербург на следните телефонни номера: +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време: +7-921-633-6116. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: [email protected]

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук