Ваня Григорова
Ваня Григорова

До последно ще се борим за всеки глас. Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние – това означава между 3 000 и 5 000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави г-н Терзиев, когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни. Това заяви на брифинг Ваня Григорова.

„Изборните резултати са почти готови, на сайта на ЦИК една малка част от резултатите не са публикувани, макар че вече имаме решение на ОИК. Данните, ако са истински, показват, че има двойно увеличение на хората, които са повярвали в нас и са ни подкрепили между първи и втори тур. Действителният ръст вероятно е още по-голям“, добави тя.

„Не съм член на БСП и няма как да я оглавя, на дневен ден са изборите в София“, категорична бе Григорова.

„Срещу нас беше впрегнат целия властови, финансов, технически ресурс, с който разполага сглобката в лицето на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Въпреки това, водим в 13 от 24 района“, посочи още Григорова.

„Продължаваме да получаваме сигнали за груби намеси в изборния процес, поради което няма да търсим нерегламентирана помощ. Ние ще направим това, което демократичният процес ни позволява, а именно ще покажем какви са нашите доказателства, ще покажем свидетелства на хора, за да може избирателите ни да са убедени, че сме направили всички, за да защитим техния вот“, категорична бе Григорова.

Бившият зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов, който е част от екипа на Ваня Григорова, посочи, че ще използват всички законови средства и всички грешки, които са допуснати в изборния процес. По думите му имат достатъчно основания, за да оспорят крайния резултат от изборите пред съда.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук