ДПС няма да промени политиката си на опозиционна сила след предколедното обръщение на почетния председател на партията Ахмед Доган. Това обяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг в Момчилград. Той отправи призив към избирателите на ДОСТ да се завърнат в ДПС.

Днес в област Кърджали ДПС проведе поредица от мероприятия, посветени на 33-тата годишнина от така наречения „възродителен процес“.

Около 2 хиляди души се включиха във възпоменателен митинг в кирковското село Могиляне в памет на жертвите на „Възродителния процес“ от преди 33 години.

Селото е знаково, защото там са загинали трима души при сблъсъци с милицията през зимата на 1984 година.

На възпоменателния митинг присъства почти цялото ръководство на ДПС. Малко преди това посланикът на Република Турция у нас Хасан Улусой и главният мюфтия на Република България поднесоха цветя на гроба на загиналата 18-месечна Тюркян, но не се включиха в събитието.

Официалната трактовка на Община Кирково, организатор на митинга, е, че това е било частно посещение.

За обединение призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на възпоменателния митинг.

Всеки, който работи срещу нашето единства работи срещу нас, заяви той.

Всеки един, който работи против това наше обединение, не е наш опонент. Той е наш враг. Ако е един от нас, той е предател.

От трибуната той призова членовете на ДОСТ да се присъединят към ДПС, като изтъкна, че този, който е бил заблуден, той ще бъде приет в ДПС, но тези, които са от редиците на ДПС, са предатели и те няма да бъдат взети обратно в движението.

Тези, които имат честни сърца и души, тези, които пред себе си могат да кажат „да, аз сгреших“, те ще намерят правилния път и те имат място под знамето на движението за права и свободи.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета Борисов, заяви в Момчилград Мустафа Карадайъ. След  предколедното обръщение на почетният председател на ДПС Ахмед Доган няма да има промяна в политиката на партията.

Движението за права и свободи има различни политики в различни сектори. В тази част ние сме опозиция в това НС засега.

ДПС ще се съобрази с отговорността, която носи България за провеждането на европредседателството, но няма да отстъпи от защитата на демокрацията, заяви още той.

Успоредно с възпоменателните митинги на ДПС в района свои прояви имаше и партия ДОСТ. Програмата им беше направена така, че те да не се засичат с проявите на ДПС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!