Служители на две от най-големите технологични компании в света „Амазон“ и „Майкрософт“ се оказаха въвлечени в мрежа за секс трафик.

Според разкритията те са изпращали безразсъдно имейли до публични домове и сводници от служебните си акаунти.

Технологичната индустрия от години е под прицела на медиите и обществото и не веднъж е обвинявана в сексизъм, но нов доклад на в. „Нюзуик“ открива нов проблем.

Авторите на публикацията са прихванали поредица от имейли, изпратени до публични домове и сводници между 2014 г. и 2016 г., в които се документира патронажа на индустрията по отношение на публичните домове и закупуването на услуги от сексуални работници, станали жертва на трафик.

Сред имейлите, получени чрез искане до прокуратурата за предоставяне на публични записи, 67 от тях са изпратени от имейл акаунти на служителите на „Майкрософт“, а 63 от служебни акаунти на „Амазон“.

Още десетки имейли принадлежат и на „Боинг“, „Ти Мобайл“, „Оракъл“ и някои технологични компании от Сиатъл.

Интернет порталът за технологии „Енгаджет“ припомня че някои от имейлите бяха събрани по време на операция през 2015 г., която доведе до арестуването на 18 души, включително високопоставени директори „Амазон“ и „Майкрософт“. Двама от тях избраха да бъдат подложени на съдебен процес, който се очаква да започне през март 2018 година.

Сексуалната индустрия в Сиатъл се разраства заедно с технологичната, а властите в града издават, че някои мъже харчат до 50 000 долара годишно за секс работници. Бордеите пък дори са известни с това, че рекламират колко близки са като локация до тех компаниите.

В изявление, изпратено до „Нюзуик“, „Майкрософт” коментира, че „личното поведение на една малка част от техните 125 000 служители по никакъв начин не представляват културата им“ и уточняват, че „никоя организация не е имунизирана срещу подобно неблагоприятно стечение на обстоятелствата, когато служителите й действат неетично или незаконно“.

„Когато това се случи, ние разглеждаме поведението и предприемаме съответните действия. дава ясно на нашите служители, че имат отговорността да действат целомъдрено и да се държат по правен и етичен начин по всяко време.Ако не, рискуват да загубят работата си”, казват още от „Майкрософт”.

От „Амазон“ пък обявиха, че ще разследват казуса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук