По предварителни данни се очаква печално известният председател на 44-ото Народно събрание – Цвета Караянчева, която по време на своя мандат се прочу и с редица други прякори, този път дори да не стане депутат.

Причината е, че в Кърджали, където Караянчева водеше листата на ГЕРБ, мандатите са 5. Очертава се 4 от местата да бъдат заети от депутати на ДПС, а едно от „Има такъв народ“. Това показват предварителните изчисления на партии, като най-вероятно днес тоа ще бъде и окончателно обявено от Централната избирателна комисия.

При обработени 100% от протоколите „Има такъв народ“ ще има 65 депутати в 46-ия парламент, а ГЕРБ-СДС – 63. Така бившите управляващи губят мандат в Кърджали, посочват от Дневник.

Цвета Караянчева беше депутат и председател на 44-ото Народно събрание. Макар няколко пъти представителите на БСП и на ДПС да искаха оставката и, това така и не се случи. Тя стана известна с редица абсурди, сред които и подаряване на стари календари на старчески домове, „ защото имат хубави пейзажи”. В края на 44-ия парламент Караянчева предизвика гнева на хората, след като се появи нейно видео от партийно събитие, на което заяви: „Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи, ходи пеша, бе! Ходи пеша“ в защита на правителството на Бойко Борисов.

Цвета Караянчева се опита да приложи клишето „Няма лоша реклама”, като в предизборната си кампания направи инициатива за преходи в планината, която кръсти „Ходи пеша!”. Това обаче очевидно не е било от помощ, като така бившата председателка на парламента е поредното доказателство, че лоша реклама всъщност има.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук