Вашингтон проучва начините за по-нататъшно използване на военната авиобаза в северния пристанищен град на Гърция Александруполис, докато източници твърдят, че американски представители ще пристигнат в страната през следващите няколко дни, за да проучат райони, които биха могли да бъдат използвани от американските военни авиационни вертолети, съобщи Катимерини.

Междувременно министърът на отбраната Никос Панагиотопулос ще присъства на среща на министрите на НАТО в Брюксел, но не се очаква той да се срещне с турския си колега Хулуси Акар.

По време на срещата в Брюксел се очаква Панагиотопулос да обясни пред своите колеги загрижеността на Атина за последните събития в Източното Средиземноморие.

От своя страна министърът на външните работи Никос Дендиас ще замине за Алжир в четвъртък, за да обсъди ситуацията в Либия и противопоставянето на Атина на споразумението за морската граница, подписано между базираното в Триполи правителство и Турция. Той също ще присъства на конференцията по сигурността в Мюнхен в петък.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!