На снимката: Васил Божков
Изгнаникът Васил Божков.

Срещу мен беше организирана репресия. Прибрах се доброволно и сам, екстрадицията е грешка в превода. Без принуда. Прибрах се по собствена воля и на собствена отговорност. Това заяви по време на онлайн пресконференция от дома си бизнесменът Васил Божков, който е обвиняем по редица дела у нас.

Начело на мафията у нас е Бойко Борисов, аз и близките ми сме силно застрашени. Не мога да кажа нищо за убийството на Алексей Петров, не съм бил 4 години в България и почти не го познавам. Прибрах се, защото ситуацията в България е тежка и трябва да се направи нещо, постигнал съм всичко в живота си.

По делото за Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова съм защитен свидетел, заяви в отговор на журналистически въпрос Васил Божков по време на пресконференция чрез видеоконферентна връзка.

Той поясни, че са го разпитвали по това дело два пъти по четири часа, в които е давал показания. „След това ме направиха защитен свидетел, понеже ние познаваме – държавата се управлява от мафията, начело на мафията е Бойко Борисов, знаем как действа мафията – който не им е удобен, се отстранява по един или друг начин. Така че моят живот и животът на моите близки е силно застрашен в момента“, каза бизнесменът, но не пожела да уточни срещу кого, а каза само „лъжесвидетели, от онези, които управляват страната в сянка“.

„Божков отрече да е бил близък с Къро и твърди, че няма нищо общо с побоя на журналиста Слави Ангелов.

На въпрос дали е познавал Петър Петров – Пепи Еврото бизнесменът отговори отрицателно. Твърди, че не се е срещал и с със съпругата на въпросния следовател Любена Петрова в ОАЕ.

„Не съм имал бизнес с Пригожин, а и преди войната всички се натискаха да работят с Русия“, посочи Черепа.

Васил Божков заяви, че има намерение да влезе в политиката чрез проекта му „Българско лято“ и да търси обединение на мълчаливото мнозинство и на всеки, който е срещу статуквото. „Българско лято“ няма да участва в местните избори. Българинът трябва да знае, че всичко може да реши сам и всичко е в неговите ръце, каза още той.

Припомняме, че Божков е под домашен арест. При завръщането му в България преди две седмици беше задържан още на летището. Впоследствие мярката му за неотклонение бе променена в домашен арест.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук