Снимката е илюстративна
Българите не попадат в челната класация по най-дълго стоене на маса Снимката е илюстративна

Всяко лято в Париж 10 000 души сядат на ‘’най-голямата маса в света”. Тя е с дължина 2.5 километра, а социалният експеримент “празнува” солидарността и доброто съжителство заедно. Всъщност, оказва се, че французите са световни шапиони по най-дълго стоене на масата.

Французите са първи в много дисциплини, а една от тях е продължителността по престой на масата – 2 часа 13 минути, средно на ден. Те се възползват от дълги обеди, по време на обедната почивка. Времето между 12 часа и 14 часа в страната е свещено, съобщава Нова тв.

Имат и друга традиция. В неделя на обед цялото семейство – млади и стари се събира около масата. Тази порядка има религиозен привкус, тъй като обедите се правят след неделната литургия. Но дори семействата, които не ходят на църква, не пропускат общото обедно хранене.

Хубавата храна, гарнирана с качествено вино, наистина е част от изкуството да живееш, което франзузите умело практикуват. На обратния полюс са канадците и американците, които държат призовете за „бързо хранене“. Малко повече от час им е достатъчен, за да изядат дневните си ястия.

Втори в класацията по най-дълго стоене на маса са италианците, заедно с гърците и испанците. Българите не попадат на челните три места.

Специалисти по хранене отбелязват, че хората, които отделят повече време за хранене, вероятно консумират по-здравословни храни, а бързото ядене ни кара несъзнателно да приемаме повече храна, което води до затлъстяване и свързаните с него заболявания.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук