Международният благотворителен концерт-телемаратон „Save Ukraine #StopWar“ ще бъде излъчван на екран на площад „Славейков“ в столицата от 18.30 часа.

Концертът ще бъде съпътстван от акция по набиране на средства за преодоляване на хуманитарната катастрофа. Към аудиторията ще се обърнат доброволци, граждански активисти, спортисти и артисти, сред които и българският рок музикант Васил Георгиев – Васко Кръпката.

Концертът ще може да се гледа в YouTube. Преди световния маратон-концерт от 16 до 22 ч. в София ще има концерт на пл. „Александър Батенберг“, с мото „С ВАС СМЕ!“: Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“ събират приятели за солидарност с Украйна. Ще се включат „Блус трафик“, „Георги Минчев Оркестра“, Иван Лечев, Ярослав Кмитко и Павло от Украйна и други.

Междувременно инициатива прояви и Българското национално радио. На 28 март (понеделник), от 19:00 ч. БНР и БНТ, с домакинството на Народния театър, организират благотворителен концерт „Заедно за Украйна“, в знак на съпричастност към пострадалите от войната.

В благотворителния концерт ще вземат участие Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Ще дирижира Любомир Денев – син. Програмата включва музика на Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Фабиан Андре, Уилбър Шванд и Римски-Корсаков. На финала ще прозвучат „Сакрални концерти“ на Дюк Елингтън.

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“ ще бъде излъчен директно по всички национални и регионални програми на Българското национално радио на 28 март, а на 3 април, неделя, ще го покаже на запис и БНТ. Събраните средства от кратък номер 1466, дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст, ще бъдат предоставени на пострадалите от войната в Украйна.

 Още новини за култура – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук