Васко Василев

Световноизвестният български цигулар Васко Василев превърна старта на световната купа в Банско в незабравимо изживяване не само за почитателите на белите спортове. Виртуозът на цигулката развълнува всички с уникално изпълнение на „Зима“ от „Четирите сезона“ на Вивалди. Така той отправи спортното послание „Ние сме готови“ по нестандартен начин.

Днес и утре курортът приема надпреварата при мъжете. От понеделник предстои домакинство и на световното за девойки и младежи.

„Няма по-безценен спомен от изгрева в Пирин, под връх Тодорка, когато малко след 7 ч. сутринта виждаш как се събужда природата. Усещането е нереално – едновременно приземяващо и космическо“, казва известният българин.

Васко Василев изсвири „Зимата“ на Вивалди на 2525 м. надморска височина. Цигулката Калкани от 1714 г., на която свири солистът на „Ковънт Гардън“ за първи път издава звуци на  минус 24 градуса.

Клипът, който вече набира популярност в Youtube, е заснет преди изгрев. Той е реклама на Световната купа по ски в Банско, но и на България.

Видеото с изпълнението на Васко Василев разкрива спиращи дъха гледки от връх Тодорка, Вихрен, Кутело, Стражите, местност „Платото”, „Бъндеришка поляна”, Банско.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук