Девет атентата са успяли да предотвратят френските сили за сигурност от началото на 2017 г. досега. Това заяви френският министър на вътрешните работи Жерар Колон в интервю за телевизионния канал BFM TV.

По информация на министъра към момента в електронната база данни за броя на склонните към извършване на терористични нападения лица има около 18 000 жители на Франция. Министърът също така заяви, че по последни данни 217 бойци са се върнали от Сирия във Франция. „Тази информация изисква от нас да работим още по-обстойно по въпросите за борбата с тероризма“, посочи той.

„Девет терористични нападения са били предотвратени във Франция от януари насам“, отбеляза Колон, който допълни, че терористичната заплаха в страната остава висока.

От 2015 г. в страната в сила е режим на извънредно положение, който беше въведен след поредицата терористични актове в Париж от ноември същата година. Той трябва да излезе от сила през ноември 2017 г. По-рано Колон заяви, че властите в Париж нямат намерение да променят плановете за отмяна на режима във връзка с терористичното нападение от 17 август в Барселона.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук