Рехав протест на т.нар. "Възраждане" затвори центъра на София. Снимка: БНР

На руските проксита в България явно някой им е платил да не оставят София на мира дори през уикенда.

Докато украинската контраофанзива набира мощ, тукашната прокремълска офанзива срещу току-що роденото редовно проевропейско правителство също не спира.

Двата протеста пред парламента срещу новия кабинет – на „Възраждане“ и на „Левицата“ – бяха и неадекватни, а исканията им са, меко казано, странни. В Народното събрание депутати няма, но за сметка на това шепа хора затвориха бул. „Цар Освободител“ с песни, малко български флагове и много байраци на „Възраждане“.

Симпатизантите на костадиновата партия бяха докарани специално за случая от цялата страна. Повечето на висок глас обявяваха, че новоизбраният кабинет е подвластен на САЩ. Някои искаха оставката му, а други – направо съд за участниците в него, предаде БНР.

На място течеше и подписка за референдум за забрана на джендър обучението на деца и ученици – нещо, което нито съществува, нито някой има намерение да въвежда.

После протестиращите тръгнаха на шествие от Народното събрание към президентството. Ето какво рецитираха пред БНР граждани, докарани (не дошли на собствени разноски, б.р.) от Добрич и Нова Загора, за да усложняват живота на столичани и гости на столицата:

„Такива явни престъпни правителства не бива да съществуват и не бива да ги допускаме. Не може хора, които трябваше да са в затвора, да ни управляват и да си правят, каквото си искат. Водим се, че живеем в правова държава и това трябва да приключи един път завинаги.“

„Американски подлоги искат да ни продадат! Затова съм тук!“

„Предателите нямат работа в тази сграда, която се нарича Народно събрание, не американско събрание!“

„Затриват нацията ни, християнското семейство е заплашено, войната чука на вратата – искат да ни вкарат в чужда война. Не вярвам, че българският народ е съгласен с това, което се случва в тази сграда (Народното събрание – б.р.). Това правителство е вредно за нацията ни и трябва да си ходи!“

Припомняме, че правителството е на 3 дена и още нищо вредно не е направило. Даже се надяваме да направи нещо полезно.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук