Днес в 9.00 часа беше възстановено еднопосочното движение по пътя за Рилския манастир. Това съобщиха от Областното пътно управление в Кюстендил.

В района на срутището при 27 км на пътя с. Пастра – Рилски манастир бяха извършени укрепителни и обезопасителни работи. Движението вече се регулира от светофарна уредба. Продължава и работата по цялостния ремонт на участъка.

Движението по пътя „Пастра – Рилски манастир” беше ограничено до днес. Пропускаха се само моторни превозни средства със специален режим на движение – автомобилите на Спешна медицинска помощ, на МВР, на Пожарна безопасност и защита на населението и на аварийни екипи за поддържане и отстраняване на аварии.

В района на срутището беше изградена и временна площадка встрани от банкета, по която се осигури преминаването на превозните средства за Рилския манастир.

В средата на пътя за Рилския манастир в началото на януари месец падна огромна скала, която възпрепятства движението към манастира.

Тогава във връзка с инцидента от АПИ заключиха, че извършените до този момент укрепителни дейности са предотвратили по-голямо срутище.

Припомняме, че на участъка от пътя, който води към Рилския манастир, беше започнат ремонт през юни 2020 година. По проекта беше изградена 150-метрова укрепителна джоб-стена, чието цел е поеме част от натоварването на срутищното тяло.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!