Великобритания отчете във вторник  нула смъртни случаи за ден от COVID-19 за първи път от 30 юли миналата година, съобщи АФП.

Според последните правителствени данни, 127 782 души във Великобритания са починали в рамките на 28 дни след даване на положителен тест от началото на пандемията – най-черната статистика на загинали в европейска държава.

Великобритания има общо 4,49 милиона случая. Нулата при смъртните случаи във вторник дойде, след като правителството съобщи само за една смърт от коронавирус в Обединеното кралство в понеделник. Официалните данни за смърт обикновено са по-ниски през уикендите и празниците поради забавяне в отчитането.

Обединеното кралство беше една от първите държави в света, която започна масова кампания за ваксинация. Досега с по две дози са ваксинирани повече от 25 милиона души – почти половината от възрастното население.

Експертите обаче предупредиха, че Великобритания може да се изправи пред трета вълна от случаи, задвижвани от тревожния вариант Delta, за първи път идентифициран в Индия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!