Венецуелските власти задържаха шестима заподозрени за саботажа в най-голямата водноелектрическа централа в страната – Ел Гури, която покрива на 80% енергийните нужди на републиката.

„Ние съобщаваме на обществеността, че право прилагащите органи на страната са успели да задържат шестима граждани, които се смята, че са отговорни за саботажа на Ел Гури”, заяви генералния прокурор на Венецуела Тарек Уилям Сааб.

Във вторник венецуелското вътрешно министерство съобщи, че най-малко 18 от 23 окръзи и столицата Каракас са частично или напълно оставени без светлина.

Венецуелските власти заявиха, че инцидентът е умишлена атака срещу Ел Гури от САЩ. Няколко часа по-късно министърът на съобщенията и информацията обяви възстановяването на електроснабдяването на почти 100% от територията на страната. По-късно обаче той обяви нова атака върху електрическата система.

Това е вторият случай на огромно прекъсване на електрозахранването във Венецуела за месец. Предишният инцидент в електроцентралата настъпи на 7 март.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!