Водата в Етрополе да не се използва за питейни, а само за битови нужди, защото е с влошени качества, призова техническият ръководител на район Етрополе към ВиК-София Веселка Борисова.

Тя посочи, че водата от речно водохващане „Кози дол“ е с повишена мътност поради наличие на наноси и пясък, следствие от проливните дъждове, които се изляха там. В момента екипите на ВиК чистят и вече се вижда, че от планината+ идва чиста вода, което е добра новина за етрополци и жителите на общината.

След като бъдат приключени дейностите по почистването, ще бъде пусната водата за общинския център само от РВ „Кози дол“, за останалите речни водохващания като „Влайковица”, все още няма възможност. Причината е, че водата е много и е затлачила всичко с камъни, наноси и пясък. На едно от местата дори има тръба, която е изкривена, разказват от Дружеството. За всичко голяма помощ оказват от рудника „Елаците-Мед“, за което са много благодарни. Багери копаят, слязла е техника, която помага на града.

„Водохващане „Кози дол“ работи на 50-60%, но там отново започва да вали. Ситуацията в град Етрополе вече се успокоява, макар всички улици да са в кал и тиня. Хората се надяват да не се излива отново порой, защото нещата ще излязат извън контрол. „Помпената станция работи от 4 ч. тази сутрин. Засега там водата няма помътяване”, уточни Веселка Борисова.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Водата в града не става за пиене от много повече от 30 години и дъждът далеч не е основната причина за това – липса на адекватна пречиствателна система, остаряла водоснабдителна мрежа и кой знае колко още допринасящи фактори, за които няма институция която са се погрижи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук