На снимката: словашкият министър на еклогията Ласло Солимос /източник: domov.sme.sk/

Арестуваният след пиянско сбиване министър на околната среда на Словакия Ласло Солимос подаде оставка, информира РИА „Новости“.

„Готов съм да поема отговорност за поведението си вчера. Съжалявам, че четиригодишната ми работа завърши с такава погрешна стъпка“, каза Солимос.

Полицията в Братислава задържа в сряда вечерта пиян министърът на околната среда Ласло Солимос и брат му, които се скарали с персонала в един ресторант и разбили входната врата на заведението.

Солимос и брат му са излизали от азиатски ресторант в нетрезво състояние. Солимос е крещял, че е министър на околната среда, а брат му ритнал една от стъклените врати и я разбил. Двамата мъже се хвърлили пари на работниците в ресторанта.

Според полицейския доклад, двама мъже са нападнали физически персонала на заведението, а при излизането си единият е разбил стъклената врата на входа. Извършителите са отведени в близкото полицейско управление.

Нанесените от двамата братя щети са в размер на 1000 евро. След инцидента един от служителите в ресторанта е потърсил медицинска помощ.

„Президентът ще приеме оставката на министъра на околната среда Ласло Солимос“, заяви Мартин Стрижинец, говорител на президента Зузана Чапутова.

Органите на реда са започнали разследване на хулиганство и нанесени имуществени вреди.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!