Министерски съвет взе решение да се поиска официално разрешение от Столичния общински съвет за пренасочване на вода от София към Перник. На среща с премиера Бойко Борисов Камарата на строителите предложи помощ по изграждането на водопровод от Мало Бучино до Перник. До края на деня се очаква да бъде готов проектът. Когато стане ясна точната стойност, парите ще бъдат гласувани на извънредно заседание на МС.

На срещата на Борисов с Камарата присъстваха изпълнителния директор на Камарата Валентин Николов, председателя на Контролния съвет на КСБ Благой Козарев, както и вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Емил Караниколов, Петя Аврамова и Емил Димитров.

„Проведох среща с Камарата на строителите в България, които предложиха експертна помощ и подкрепа за изграждане на помпена станция и водопровод от село Мало Бучино до Перник. Представителите на КСБ заявиха, че има пълна мобилизация на всички фирми, които имат опит в изграждането на ВиК мрежа така, че в максимално бързи срокове да се построи този водопровод“ – написа премиерът във „Фейсбук“.

През водопровода на София към Перник ще преминават допълнително до 400 литра в секунда. Министърът на икономиката Емил Караниколов увери, че няма опасност за водоподаването на софиянци.

Регионалният министър Петя Аврамова заяви, че на срещата с Бойко Борисов от Камарата на строителите са заявили подкрепа за изграждане на помпена станция и водопровод от Мало Бучино до Перник. Те са декларирали, че са в пълна мобилизация на всички фирми, които имат опит в изграждането на ВиК мрежи, за да може необходимият над 13-километра водопровод да бъде изграден.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!