Италианската киноеротика от 80-те и 90-те години и до днес остава неоспорима класика в жанра, а сред дамския актьорски състав, който я прослави, най-впечатляващо бе екранното присъствие на любимката на Италия и всички ценители на тънката еротика Серена Гранди.

 

Родената през 1958 година в Болоня, Серена Фраджоли, станало по-късно известна с артистичните псевдоними Серена Гранди и Ванеса Щайгер /рядко използван/, в ранна възраст е доказала, че освен неудържимо привлекателни извивки има и остър ум. Тя е завършила компютърно програмиране и е била взета на работа в лабораторя за научни анализи. Разбира се, всичко това бързо остава назад, когато започва филмовата й кариера.

Серена се снима в еротични филми, ужаси и в други разнообразни жанрове. След няколко малки роли бива забелязана през 1980 в ужасията „Антропофаг“, после блесва в еротиката на Тинто Брас „Миранда“ – филм, с който става любимка на Италия и трасира пътя и към статута на сурперзведа.

През 80-те години тя играе в 20 филма, главно в италианския жанр на еротичната комедия, но и в суперпродукции като „Херкулес“, и се утвърждава като неоспорим секссимвол.

През 90-те години Серена се отклонява от поетия път в киното и се съсредоточава перидимно върху телевизионните си изяви, може би зарада брака си, продължил от 1991 до 1998 /дори не бива да се споменава името на този идиот, който я е изпуснал/. Тя има един син. Връща се към актьорската кариера чак през 2008 година, вероятно заради период на лични проблеми, в който дори прекарва 157 дни в ареста заради продажба на няколко грама дрога. Случаят обаче е закрит без последствия за нея.

През 2006 е кандидатствала за парламенат в листата на партията на внучката на Мусолини, но не е избрана.

Последната по-забележителна изява на 61-годишната днес звезда е участието й през 2017 в италианския „Биг Брадър“.

Вижте как се е променила пламенната Серена Гранди през годините.

 

 

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук