За младежите от Гургаон, богатото предградие на Ню Делхи, известно като „Милениум Сити”, забавлението е нощния клуб в Shangri-La – евтин алкохол, млади жени и музика с панджаби стил.

Но преди вярващите от средната класа на Индия да могат да влязат в този земен рай, те трябва да преминат през стена на мускули, която не бихте очаквали в този район на вегетарианци и духовност.

село 5

Огромни гърбове,  квадратни челюсти, ръце с размера на средни мъжки бедра – тези мъже са далеч от общоприетият стереотип за слабия индийски човек. Още по-странно е обаче, че всички те идват от едно и също село  и повечето от тях имат едно и също име – Танвар.

село

Малкото индийско село Асола-Фатепур Бери е локацията за трупането на мускулна маса. Традицията е възпитала постоянство във всички поколения на силния пол и ще се наложи да прекарвате 2-часови тренировки всяка сутрин и всяка вечер, ако сте решили да останете там. Селото се намира на юг от Делхи и ще ви лиши от интернет и всякакви други абсурдни екстри на новото поколение.

„В това село няма нито едно момче, което да не ходи в салона. Всички тренират. Те са много внимателни към тялото си. Никой не пие алкохол и никой не употребява цигари”,  разказва Танвар, главен треньор в местното училище по борба.

Тъй като повечето от младежите са вегетарианци, те спазват специално меню, за да си набавят необходимите калории и протеин.

„Моето предложение е да пият най-малко три до четири литра мляко на ден. Дузина банани и около половин килограм плодове. По време на обяда те консумират 1,5 до 2 килограма кисело мляко с три до четири филийки хляб. Вечер те трябва да имат две филийки хляб и до 1,5 литра мляко, с накиснати вътре сурови бадеми”, споделя още Танвар.

Месоядците могат да консумират цяло варено пиле, 10 яйчени белтъка, дузина банани и 10 литра мляко на ден.

Мнозина се надяват (и го правят), че техните умения и сила ще ги отведат до Олимпийските игри или кариера, като професионални спортисти.

село 2

Но за стигнат до този етап от живота си и за да си изкарват прехраната си, за мнозина най-добрият вариант е да станат охрана. Повече от 200 мъже от това село работят на вратите на кръчмите, баровете и нощните клубове на столицата, или като охранители на местните владетели или пък осигуряват сигурността на частни колежи, болници и луксозни хотели.

За тях телата им са препитание и те прекарват свободното си време, като ги поддържат с дълги, тежки тренировки във фитнес залата и специални хранителни режими, за да осигурят мускулен растеж.

Усилията им могат да им дадат добър живот. Работодателите са готови да платят по 835 долара на месец за най-страшните мускули, в страна, където средният месечен доход е само едва 100 долара, а за някои местни жители дори по-малко.

село 12

Животът за спортистите започва в 5 часа сутринта с бягане, а след това и с малко тренировки по Акада – специална борба, традиционна за Индия. Младежите също се включват в тренировките и по този начин се възпитават да бъдат далеч от лошото влияние на света. Философията на селото се изгражда върху създаването на младо, здраво, красиво и умно поколение, а фитнесът е само част от изковаването на младия мъжки характер.

Как точно тренират мъжете може да видите във видеото:

За още любопитни материали харесайте нашата ФЕЙСБУК страница – ДЕБАТИ

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!