Бившите ресторанти на „Макдоналдс” в Русия са преименувани на „Вкусно и точка“, каза новият собственик на веригата при повторното й отваряне в неделя.

„Новото име е „Вкусно и точка“, каза на пресконференция Олег Пароев, генерален директор на новата група. Изпълнен с ново лого, което да замени Златните арки, ресторантът на московския площад Пушкин отново отвори врати в неделя по обяд. На същия площад през 1991 година с много фанвари и дъги опашки отвори врати и „оригиналът” McDonald’s.

На 16 май американският гигант за бързо хранене обяви, че ще напусне Русия след военното нахлуване на Русия в Украйна. Три дни по-късно руският бизнесмен Александър Говор, който е държал лиценза на веригата, купи 850 ресторанта. „Много съм горд с честта, която ми оказа развитието на това предприятие“, каза Говор в неделя. „Амбициозен съм и смятам не само да отворя 850-те ресторанта, но и да разработя нови“.

Съгласно условията за продажба, Говор се съгласи да задържи служителите си за най-малко две години и да финансира погасителни задължения към доставчици, наемодатели и комунални услуги. Цената на сделката не беше оповестена, но при обявяването на излизането си McDonald’s каза, че планира да вземе еднократна такса от $1,2 до $1,4 милиарда, за да се откаже от актива. Макдоналдс бе наел 62 000 работници в Русия.

Говор, който е поучил лиценза през 2015 г., управлява 25 ресторанта в Сибир. Той е съосновател на рафинерията „Нефтехимсервиз” и е член на борда на фирма, която притежава хотел Park Inn и частни клиники в Сибир.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук