Владислав Панев Кадър: БНТ
Владислав Панев Кадър: БНТ

Тонът на президентът беше днес съвсем различен от миналата седмица. Ясно е, че мандатът ще бъде гласуван в Народното събрание. Ролята на президента вече ще бъде по-минимална, от тази която бяхме свикнали да виждаме. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на Продължаваме промяната-Демократична България Владислав Панев.

„Имаме ясна програма за управление и ако тя се реализира успешно, ще имаме поводи за оптимизъм“, посочи той пред БНТ.

Панев очаква всички гласувания да минат успешно и утре да има редовен кабинет.

„Има голямо недоверие между двете парламентарни групи, но това не означава, че кабинетът няма да си изпълнява функциите. Важното е да се върши работа. Да, ще има много компромиси. Всеки е направил такива, най-вече с това, че програмата ни за модернизация на България е доста амбициозна, ГЕРБ са по-консервативни“, обясни зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

По думите му не е важното кой колко министри има.

„Най-важните приоритети са Шенген, Планът за възстановяване и устойчивост. Много важно е да осигурим по-ефективно усвояване на еврофондовете“, подчерта той.

Панев посочи, че „парламентарната демокрация е била счупена и това се вижда в регулаторите.

„Възстановяването на администрацията в България ще отнеме няколко месеца. Вярвам, че контролът ще бъде възстановен и ще спре рекетът на регулаторите“, смята той.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук