Шансовете да подкрепим кабинета на ИТН са не повече от 50%. Тепърва ще обсъдим в парламентарната група дали ще подкрепим прокетокабинета на ИТН или не, както и какви са плюсовете и минусите. Това коментира депутатът от “Демократична България” Владислав Панев след срещата с представители на „Има такъв народ“, на която беше представен проектокабинетът. 

Той потвърди, че Петър Илиев е предложен за министър. В предишното представяне на състава на кабинета, той беше редложен за правосъден министър. Преди дни името му се завъртя в медиите като евентуална кандидатура за министър-председател.

От ДБ са поискали ИТН да представят документ, който да потвъждава каква ще бъде управленската им програма. За коалиция между двете партии не е говорено.

„Не мисля, че сме отравяли някакви томахавки, за да ги заравяме. Ние сме с цялото намерение да се отнесем сериозно към този въпрос, и ако имаме достатъчно аргументи, ще подкрепим правителството. Не мисля, че шансовете за това са повече от 50%. Все още има теми за доизчистване от обсъжданите на срещите на работните групи”, обясни Панев.

Днес ще бъде заседанието на парламентарната група, но предстои и заседание на органите на трите политическа партии, част от „Демократична България“, след което ще бъде обявено окончателното решение.

Той обясни, че са поискали от ИТН да представят управленска програма, с която това правителство смята да управлява през следващия мандат. Потвърдиха, че имат такава изготвена, от която сега са изнесени основните приоритети, но се очаква подробната версия.

Двамата участници в днешните преговори – той и Цецка Бачкова поясниха, че отсъствието на тримата лидери на партиите в обединението не означава форма на бойкот, защото те ще участват в обсъждането в парламентарната група и ще имат активна роля при вземането на решението.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!