От полунощ днес влязоха в сила новите мерки, предприети от властите, в опит да се ограничи разпространението на коронавируса.

Сред тях е забрана за пътуване между областните градове „без неотложен повод“. Няма да се ограничават пътуванията по работа и търговския трафик. Хората ще трябва да доказват неотложно пътуване по здравословни причини, завръщане в собствения настоящ или постоянен адрес с бележка от работодателя, от медицински или документ за самоличност.

Късно вечерта в петък на изходите на София служители на МВР подготвиха пропускателните пунктове, където ще проверяват каква е целта на пътуването на хората. Поставени са метални ограждения.

Софиянци не могат да отидат дори на Витоша, а парк „Враня“ се затваря.

Огромни опашки с леки, товарни автомобили и автобуси се образуваха на входа на Бургас заради въведената забрана за влизане и излизане от областния град. Общо 10 са КПП по всички възможни точки за вход или изход от морския град.

Вече е забранено и посещаването на паркове, детски и спортни площадки.

Хората до 60 години няма да могат да пазаруват между 8:30 и 10:30 часа всяка сутрин, като целта е по-възрастните да използват този диапазон и да избягват излизане от дома по-късно през деня.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук