Изморените лондончани, които се опитват да си вземат почивка от натоварените си графици, вече могат да се възползват от примамващото предложение да си подремнат вместо да ползват обедна почивка срещу скромните 15 паунда. Всеки жител на британската столица може да си наеме леглова капсула, вдъхновена от хотелите-капсули в Япония.

Всяка леглова капсула в Лондон има черни стени, а в нея витае аромат на лавандула, който успокоява тялото. Освен това клиентите могат да се възползват и от тапи за уши и маска, покриваща очите.

леглови капусли, лондончани

58-годишният директор на модна компания Греъм Даниел сподели, че вече няколко пъти е използвал новата услуга в Лондон от отварянето им през юни миналата година. По негови думи легловите капсули са много полезни, когато искаш да наваксаш съня си след непробудна нощ, следвана от дълъг работен ден.

Маурицио Виламизар и бизнес партньорът му Йоан Дюмон стартирали този вид бизнес след като дълго време наблюдавали трескавото ежедневие на лондончани. По техни думи от легловите капсули се възползват между 30 и 35 души седмично. Някои клиенти дори използват услугата, за да намерят време за медитация.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!