Ангел Джамбазки не е служил в армията
на снимката: Евродепутатът Ангел Джамбазки

Председателят на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви на пресконференция пред медиите, че партията издика кандидатурата на евродепутата Ангел Джамбазки за кмет на София.

„Това е една силна кандидатура, която не само се наложи като политик и лидер, а и която за разлика от други има своя немалък опит като общински съветник“, изтъкна Каракачанов.

От своя страна кандидатът за кмет на София Ангел Джамбазки благодари за издигнатата му кандидатура за кмет и заяви, че София има нужда от това да бъде представлявана от кмет, кметове на райони, които защитават интересите на столичани.

София има нужда от отношение към кварталите, от внимание към транспортната схема за Околовръстното. София не е само жълтите павета, София е и „Дружба“, „Люлин“, „Ботунец“. В София има нужда да се обърне внимание на младите семейства за подпомагане на образованото семейство. София има нужда от това да бъдат възстановени местата за масов спорт, за да може младежите да бъдат изтеглени от наркоразпространението“, акцентира Джамбазки.

По думите му Витоша трябва да бъде отворена за софиянци, за да може хората да имат възможността да стигнат до нея.

ВМРО ще представи своята детайлна управленска програма и листата си за местните избори през другата седмица.

Едни от целите в управленската програма на ВМРО ще бъде борбата за обществен ред и сигурност, камери за видеонаблюдение, повече общинска полиция и възлагане на администрацията за събаряне на незаконните цигански гета в столичните квартали „Захарна фабрика“ и „Христов Ботев“.

В рамките на транспорта ВМРО ще настоява за нови автобуси, които да могат да возят хората до метростанциите. По отношение на „Софийска вода“ воеводите настояват или за предоговаряне или за прекратяване на концесията. За „Топлофикация“ има два варианта – или преструктуриране, или фалит, посочи Джамбазки.

На балотажа ВМРО ще работи за себе си и за това да имат кмет на София. Другата цел е да не допуснат ДПС да се промъкне в Столичния общински съвет (СОС).

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!