вода
Водата поскъпва от днес

Жителите на Силистра, Разград и Смолян ще плащат от днес най-скъпата вода, след като влизат в сила цените на Комисията за енергийно и водно регулиране. В Силистра ще плащат 5,28 лева с ДДС за кубик, в Разград – 5,19 лева за кубик, а в Смолян – 4,59 лева.

Смолянчани не крият тревогата си. Заплатите им са ниски, работа се намира трудно, затова и много от младите са се изселили.

„За нашия край е 4, 59 лв. за кубик е непосилно. Първо, че в областта и града ни е всичко на колела и е много скъпо в сравнение с вътрешността. В планината сме, а да плащаме толкова скъпа вода“, коментират родопчани пред БНР. По думите им повечето семейства са на минимална работна заплата и няма да могат да посрещнат скока на водата.

„Хората какво ще правят? Пенсионерите, инвалидите какво ще правят? Те не мислят тези хора за народа. Става по-тежко положението, по-лошо“, казват смолянчани.

Загрижени за сметките за вода са и в Силистра и Разград, където положението с доходите не е по-добро. Жителите им се чудят как ще успяват да плащат за вода, когато ги чакат и други сметки, а заплатите са замръзнали. Увеличението на минималната работна заплата в страната на 780 лв. не покрива неколкократния скок на храните, които продължават да поскъпват.

Още икономически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук