коронавирус

Характеристиките на разпространението на новия тип коронавирус показват, че той вероятно е създаден в лабораторни условия. Такова мнение изрази бившият ръководител на американския Център за превенция и контрол на заболяванията Робърт Редфийлд в интервю за CNN.

„Все още вярвам, че най-вероятната теория за този патоген от Ухан е, че той е излязъл от лабораторията. Това е моето мнение, но аз съм вирусолог и съм посветил целия си живот на вирусологията. Не вярвам, че той по някакъв начин се е предал от прилеп на човек и се е превърнал в един от най-инфекциозните вируси, които познаваме“, каза Редфийлд.

Той добави, че при нормални обстоятелства вирусът „отнема известно време, за да разбере как да стане все по-ефективен при предаването от човек на човек“ и заключи, че за него всички тези подробности „нямат биологичен смисъл“.

В същото време надписите на телевизията отбелязаха, че бившият шеф, заемал тази длъжност при Доналд Тръмп, не е предоставил никакви доказателства в подкрепа на своята теория. Освен това Редфийлд смята, че разпространението на нов тип коронавирус е започнало в Ухан по-близо до началото на есента. „Предполагам, че предаването на вируса е започнало някъде през септември-октомври в Ухан. Това са моите собствени чувства и само мнение“, каза той

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук