Ирена Соколова
На снимката: Ирена Соколова

Правителството прие решение за освобождаване на Ирена Соколова от длъжността областен управител на област Перник и за назначаване на Емил Костадинов на поста. Това става заради задълбочаването на кризата с водата в града и околните села. Промяната беше обявена преди няколко дни и сега става официална.

„Ние, когато направим грешка, си я понасяме по един начин. Освобождаваме Ирена Соколова и назначаваме Емил Костадинов“, каза премиерът Борисов пред журналисти в началото на правителственото заседание.

От 18 ноември Перник и още десет населени места в общината минаха на воден режим. Според режима хората имат вода сутрин между 5 и 10 часа и вечер от 17 до 22 часа. Тези мерки се наложиха заради критично спадналото ниво на водата в язовир „Студена“.

Новият областен управител Емил Костадинов е завършил ВТУ „Тодор Каблешков“ – София с магистърските специалности „Транспортен мениджмънт“ и „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“, има придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ и по специалността „Национална сигурност и отбрана“ от Военната академия „Георги Раковски“ – София. Работил е в Областно пътно управление – Перник, а в периода ноември 2015 г. – октомври 2019 г. е бил кмет на кметство „Изток“, община Перник.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!