Експертът по оцеляване и бивш член на Британските специални военновъздушни сили, Беър Грилс се озовава в центъра на бойното поле, 25 години след като е напуска армията. По покана на украинския президент Володимир Зеленски Грилс посещава Украйна, тежко засегната от руските въздушни удари, но все още устояваща на военните действия.

По време на тридневното си пътуване до страната, Беър Грилс получава едно от най-реалистичните преживявания в живота си. Той се среща с хората в центъра на конфликта и чува историите им, докато опознава истинския Володимир Зеленски, една от най-обсъжданите личности в света в момента.

Беър се разхожда по улиците на Киев, придружен от президента Зеленски, който му разказва повече за себе си. Той интервюира и обикновени граждани, засегнати от ужасите на войната и загубили своите близки, но не и надеждата си за предстояща победа. Виждаме какъв е животът на тези хора.

Снимачният екип стигна и до старата фронтова линия в град Ирпин, само на 10 километра от столицата Киев. Там Беър среща Александър, войник, който е бил цивилен преди началото на войната. Показани са истории за героизъм, оцеляване и трагедии, заснети от камера.

Годините на обучение за оцеляване никога не могат да ви подготвят за навлизане в зона на активни военни действия и Беър и неговият екип поемат огромни рискове. Целта му е да се срещне със Зеленски в Киев, но преди това трябва да стигне до столицата. Страната е под постоянна заплаха от ракетни удари, а Русия се опитва да потопи съседа си в мрак, като атакува енергийната му инфраструктура.

Това пътуване не прилича на никое друго, което Беър Грилс някога е предприемал. Той не е експертът по оцеляване тук. Неговата роля е да се учи от други хора, да види през какво са минали и как се справят с това. Когато се срещне с президента Зеленски, Беър иска да разбере кой стои зад публичния образ. Да види какъв е животът за него далеч от подиума. Той ще научи как Украйна оцелява в тази война през тази мрачна зима.

Филмът ще бъде излъчен по „Discovery“ и на 26 и 28 март от 20 часа.

Още новини за култура – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук