Лидерът на „Атака” Волен Сидеров вече не е депутат в 44-ото НС. Парламентът днес гласува неговата оставка като депутат. Гласуваха 166 народни представители, „за” бяха 149 депутати, против 9, въздържали се 8.

В предизборната кампания по време на пресконференция Сидеров подписа оставката си като народен представител, след което я депозира в деловодството на парламента.

Лидерът на „Атака“ призова и кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки да го последва.

„Станахте свидетели на това как българският парламент, председателстващият Христов не даде думата на депутат, който напуска по собствена воля”, заяви Сидеров.

Според него това е безпрецедентен случай, защото обикновено депутати, които са подавали оставка отсъстват от залата, както било и с предходния случай с Лиляна Палова.

„Само че там сюжетът е друг. Тя напуска, за да отиде на добре платена банкерска позиция в международна банка. А, аз напускам по причина чест и достойнство, защото дадох дума, а аз държа на думата си, исках това да прозвучи от трибуната на българския парламент”, заяви той.

Според него „жалки и много безпомощни са действията на ръководството на НС” да не му дадат възможност да каже защо напуска българския парламент.

Сидеров беше кандидат за кмет на София, но на първия тур на изборите получи 6 244 гласа, или общо 1.44% от вота в столицата. С този резултат той отпадна от изборната битка за кметския стол в града.

Той обаче ще е общински съветник. Днес в парламента Сидеров коментира:

„Да, вероятно ще се възползвам от това да вляза в Столичния общински съвет. Там има много далавери за разкриване и аз ви обещавам интересни сюжети от Столичния общински съвет“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!