Биляна Петрова и Десислава Иванчева
на снимката: Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Бившият кмет на столичния район „Младост” и кандидат за кмет на София Десислава Иванчева даде подкрепата си за Мая Манолова за балотажа.

Иванчева спечели 0.81% от гласовете на хората на изборите в неделя.

Биляна Петрова, която беше кандидат за районен кмет на „Младост”, получи 8.27% подкрепа.

Днес в съвместна позиция двете жени пишат:

Ние, Десислава Иванчева и Биляна Петрова заявяваме своята подкрепа за Мая Манолова на втория тур на изборите за кмет на София“.

И се допълва:

„Това беше трудно решение, но ние смятаме, че липсата на позиция е равно на безотговорност. Ние сме убедени, че моделът на управление в София трябва да се промени и ние заставаме зад кандидатите на промяната, кандидатите изправящи се срещу ГЕРБ, които се ангажират да работят за запазване на зелените площи и междублоковите пространства в столицата. Ние очакваме от г-жа Манолова, че ще сложи край на порочните практики за облагодетелстване на определени кръгове и ще работи за интересите на жителите на София“, се казва още в позицията на представителките на „Зелен Младост“.

Иванчева и Петрова настояват Мая Манолова да изпълни поетите ангажименти, а именно:

  • Преместване на строежите от междублокови пространства в Младост и другите квартали в София;
  • Стриктно следене за спазване на минималния изискуем процент озеленяване при ново строителство;
  • Проверка на реституциите и продажбите на общински имоти.
  • Борба с имотните измами;
  • Прекратяване продажбата на общински терени, за да има къде да се изграждат училища, детски градини и да се местят инвеститори.

Ние ще следим за изпълнението на поетите ангажименти и ще бъдем гражданската съвест за промяната. Ще ви информираме периодично какво е направено. И ако не изпълни поетите ангажименти – ще продължим да правим това, което можем – ще осветляваме порочните практики и ще поведем протестите, отново“, заявяват от „Зелен Младост“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!