Само една седмица остава до началото на най-големия футболен турнир и организаторите вече са нетърпеливи да покажат нашироко руските модерни стадиони.

Зрелищният стадион в Санкт Петербург е измежду най-скъпите, строени някога. Стойността му се оценява на близо 1 милиард евро. Съоръжението с 67 000 места ще приеме мача между Русия и Египет от група А, както и единия от полуфиналите.

Бившият испански национал и световен шампион от 2010 година Карлес Пуйол бе възхитен:

„Слязох долу до игрището. Стадионът е впечатляващ, независимо че е все още празен. Представям си колко фантастично би било да играеш при пълни трибуни и това ме накара да пожелая да играя тук“.

В Югоизточна Русия е разположен „Самар Арена“, може би най-забележителният от всичките 12 стадиона на световното първенство. Той има 44 000 седящи места и ще приеме ключовата среща на Русия с Уругвай от група А, както и два елиминационни мача.

Анатолий Баранников, главен архитект на „Самар Арена“, сподели:

„Дизайнът на стадиона е предопределен от неговото местоположение и символиката на региона. Първоначалното му име щеше да бъде „Спейс Арена“ /“Космическа арена“/. Куполът, приличащ на „летяща наденица“ /вид НЛО – бел ред./, е символ на Космоса“.

Руските хващащи окото стадиони вече са „готови и заредени“ и организаторите се надяват футболът на тях да бъде също така зрелищен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!