Всеки трети британец иска нов референдум за „Брекзит“. Това стана ясно от социологическо проучване на ICM, поръчано от вестник „Гардиън“. Така идеята за провеждане на второ гласуване за излизането или оставане на Велигобритания в Европейския съюз набира все по-голяма популярност.

В анкетата са интервюирани 2 000 души в цялата страна между 14 и 16 юли. 32% от запитаните подкрепят идеята за втори референдум. Любопитното е, че това е с 6 процентни пункта повече в сравнение с предходното подобно проучване, проведено през януари.

В този случай, 46% продължават да смятат, че Великобритания трябва да прекрати членството си в ЕС, независимо от резултатите от преговорите между Лондон и Брюксел.

През януари застъпниците на тази теза бяха със 7 процентни пункта повече. 11% от анкетираните или един пункт по-малко, смятат, че решението трябва да се вземе от парламента.

Референдумът за членството на Великобритания в ЕС се проведе на 23 юни миналата година. Противниците на европейската интеграция тогава бяха 51.9%. На 29 март британският премиер Тереза Мей официално стартира процедурата за излизане от блока. Очаква се „разводът” да бъде факт през март 2019 г.

За още интересни статии и материали харесайте страницата на Debati.bg във facebook!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук