Ваня Колева
На снимката: Ваня Колева

Ваня Колева подава оставка като заместник-министър на младежта и спорта. Тя напуска поста по искане на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, съобщиха от спортното министерство. Ваня Колева, която е и кумица на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, също се оказа негова съседка в луксозна сграда в столичния квартал „Изток“. За Колева Цветанов обяви, че заедно с нейния съпруг имат бизнес от около 30 години, благодарение на който биха могли да си позволят подобрен имот.

Ваня Колева, също както и Цветан Цветанов, е закупила апартамент в сградата „Летера“ на изгодна цена. Тя е придобила имота през 2016 г. В четвъртък пред Колева бе категорична пред „Нова“, че не е ползвала никакви преференции. По думите й тя е закупила имота на пазарна цена, за което й е бил нужен и кредит, което се потвърждава от справка в имотния регистър. Тя обясни, че преди 3 години цената, на която е направила покупката, е била такамва, защото имотът не е имал „Акт 16“ и апартаментът още не е бил изграден.

Апартаментът на Ваня Колева на ул. „Латинка” има площ около 230 квадратни метра и струва общо 665 000 лева, а сделката се финансира с банков кредит. Така сметките показват, че общата цена за квадрат възлиза на около 1300 евро, но брокери посочват, че цените в района са двойни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук