Волен Сидеров
на снимката: Волен Сидеров

Сигурен съм, че Цветанов също ще има разговор с премиера. Аз лично очаквам някакви размествания. Какви ще бъдат – ще видим. Това заяви лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

Сидеров коментира възможността председателят на групата на ГЕРБ в парламента и зам.-председател на партията Цветан Цветанов също да подаде оставка, както след разговор с Бойко Борисов направи правосъдният министър Цецка Цачева. Имената на двама са забъркани в скандал с придобиването на луксозни апартаменти в столицата, които според различни публикации са закупени на цени, далеч по-ниски от пазарните.

„Моите очаквания са и там да има някакви промени, но все пак това е работа на партия ГЕРБ. Такива са ми очакванията, защото виждам, че Борисов работи по този начин“, каза още Сидеров.

На въпрос дали евентуалното оттегляне на Цветанов би застрашило добрия резултат на ГЕРБ на предстоящите избори, Сидеров отговори:

„ГЕРБ има достатъчно изградена мрежа за изборите, която работи. Малко се митологизира личността и значението на Цветан Цветанов, като едва ли не машината за избори, без която партията ще рухне. ГЕРБ ще направят изборите и дори той да не е председател на предизборния щаб“.

Сидеров определи оставката на Цецка Цачева като „морален акт“ и подчерта, че случаят се е разшумя най-вече заради етичната страна на въпроса.

„Българите са чувствителни на тема имоти. Основният проблем е, че в България има голямо разделение между политическата класа и хората. Много пъти съм казвал на моите колеги и партньори: „Не се самозабравяйте! Властта не е тояга, а отговорност! Но какво да правиш? Човек се изкушава“, допълни още Сидеров.

Той призова още името на Вежди Рашидов да не бъде замесвано в имотния скандал, защото според него той е с международно признание и със спечелени пари от таланта и уменията си. „Не може да кажеш, че от политиката е станал богат. Той е друг случай, нека да го отделим“, каза Сидеров.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!