Александър Вучич, Сърбия
на снимката: президентът на Сърбия Александър Вучич

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков потвърди пред медиите, че поредната визита на сръбския президент Вучич в Кремъл ще се осъществи на 4 декември. Определени държави искат предварително да помрачат предстоящото посещение на президента на Сърбия Александър Вучич в Русия. Те няма да успеят и Москва се надява на продуктивни преговори, подчерта той.

„Потвърждаваме подготовката за това посещение, очакваме го и го смятаме за много важно. Прекрасно си даваме сметка, че съществуват определени държави, които искат предварително да помрачат визитата. Убедени сме, че няма да успеят, а посещението ще бъде съдържателно, продуктивно и още веднъж ще покаже партньорския характер на отношенията между Русия и Сърбия”, заяви говорителят, цитиран от РИА „Новости“.

Изданието посочва, че вчера руският посланик в Сърбия е бил приет от Александър Вучич. Срещата се е провела на фона на публикации за възможен шпионски скандал.

След проведеното снощи заседание на Съвета за сигурност сръбският президент заяви, че страната му няма да промени своята позиция на военен неутралитет и политиката си по отношение на Русия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!